ARGENTIJNSE TANGO

 

De Argentijnse tango wordt beschouwd als de oorspronkelijke tango. Een sensuele dans!
Kenmerkend is de gesloten omar-ming en de verleidelijke bewegingen van benen of voeten van de danspartners, die zich om de partner heen bewegen of strelend raken.

 

Danslerares: Marga Wouters

 

 

Marga Wouters is een internationaal gerespecteerde topdanseres en docente Argentijnse tango

 

Op het podium is ze, samen met danspartner Peter Rombouts,de sierlijke tanguera die methaar natuurlijke uitstraling, verfijnde techniek en virtuoos benenwerk het publiek kan begeesteren. 
Bovendien blijven beiden trouw aan de essentie van Argentijnse tango en primeert de connectie en harmonie tussen beide partners waardoor de magie van de tango, de overgave en de passie centraal staan. 
Uiterst nauwkeurige leiding en feilloze volgzaamheid zijn de basisingrediënten van hun dansen.

Daarnaast ontpopte Marga zich door de jaren heen als een uitstekende lerares. Ze specialiseerde zich bij grootmeesters over heel de wereld om haar kennis en inzicht te verruimen tot een uniek niveau in België. Ze is ook docente aan de lerarenopleiding Argentijnse tango.

Wereldkampioene Argentijnse tango

 

Marga Wouters is samen met Peter Rombouts drievoudig wereldkampioene Argentijnse tango, viervoudig winnaar van de wereldbeker Argentijnse tango en 12-voudig Belgisch kampioene in deze discipline. Een prestatie die tot op heden niemand evenaarde.

Our Team

 

Performer van tango escenario én van pure intense sobere Argentijnse tango improvisaties

 

Samen met haar danspartner Peter Rombouts stond Marga al zowat overal ter wereld op het podium om op te treden tijdens allerhande shows.

Gaande van een uitverkocht sportpaleis in Lyon, prestigieuze gala-halls in Moskou en Zürich, de sfeervolle Ancienne Belgique, het luxueuze Kurhaus in Nederland tot theaterzalen in Venetië, enz...

Maar net zo graag tonen ze hun kunnen op kleine intieme podia waar de toeschouwer één met hen wordt en de 'duende' voelbaar is.

Gediplomeerd lesgeefster Argentijnse tango

 

Naast een eigen danscarrière legt Marga zich met veel liefde toe op het lesgeven. Ze behaalde de hoogste graad - nl een Fellow en Examiner diploma - in de Argentijnse tango. Verder schoolt ze zich nog continu bij bij grootmeesters over de hele wereld.

Daarnaast heeft zij diploma’s van Master degree in de standaarddansen en een bachelor in de Latijnse dansen, die een ruimere basis bieden.

Naast de groepslessen die in verschillende dansscholen worden georganiseerd, kan je bij haar terecht voor workshops en privélessen.

Bovendien is zij docente aan de lerarenopleiding Argentijnse tango.

image-placeholder.png
 

 

Internationaal gastdocente Argentijnse tango

 

Marga is veelgevraagd gastdocente op congressen en lectures in binnen- en buitenland. Zo gaf ze o.a. reeds lessen op uitnodiging in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Denemarken, Rusland, Griekenland, Hongarije, …

 

Internationaal jurylid op danswedstrijden

 

Op basis van haar grondige kennis en reguliere bijscholing is Marga erkend als internationaal jurylid voor danswedstrijden georganiseerd door WADF, FDSF,...

 

https://www.tangoacademie.be/

 

  https://www.facebook.com/margawoutes